Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Notícies :: Notícies dels cineclubs :: Cineclub AC Granollers. Cicle "Tot recordant"

Titular notícies

Cineclub AC Granollers. Cicle "Tot recordant"

Dijous 19 Maig 2016

Tres noms centren la programació del Tot recordant...  d’enguany.  La mort sobtada de David Bowie ens va sorprendre i colpir a tots, i hem volgut retre un homenatge a la seva faceta com a actor,  projectant un dels seus films més emblemàtics, Merry Christmas Mr. Lawrence (Feliz Navidad, Mr. Lawrence, 1983). El segon nom escollit és el d’un actor de culte del qual es commemora el centenari del naixement; es tracta d’Sterling Haydn, especialista en westerns i cinema negre, i que treballà amb directors de gran prestigi com Joseph L. Manckiewicz, Bernardo Bertolucci, Francis Ford Coppola i, també, amb Stanley Kubrick. El film escollit és Dr. Strangelove ( ¿Telefono rojo? Volamos hacia Moscú,  1964). Finalment tenim una celebració excepcional, el centenari del naixement del mestre de l’humor Buster Keaton, en veurem una obra excepcional The General  (El maquinista de la General, 1926). Aquest film es projectarà en una versió restaurada del negatiu original, de 35 mm, i amb una banda sonora creada per Carl Davis. 

Dimarts 7 de juny / 20 hores
Centre Cultural de Granollers

Merry Christmas, Mr. Lawrence
(Feliz Navidad, Mr. Lawrence, 1983)
de Nagisa Oshima
(Recordant David Bowie)
 
Producció japonesa escrita per Nagisa Oshima i Paul Mayersberg (basada en la novel·la de Sir Laurens Van Der Post); amb música de Ryuichi Sakamoto,  fotografia de Toichiro Narushima, i interpretada per David Bowie,   Ryuichi Sakamoto,   Tom Conti,   Beat Takeshi (Takeshi Kitano),   Jack Thompson,   Yuya Uchida,   Johnny Okura. Durada:  124 minuts.
Premis BAFTA  a la millor banda sonora
 
Commovedor i  memorable film. Un tribut a la tenacitat encoratjadora del ser humà. Brillants actuacions, excepcional banda sonora i excel·lent direcció.
 
Dimarts 14 de juny / 20 hores
Centre Cultural de Granollers
Dr. Strangelove
(¿Teléfono rojo? Volamos hacia Moscú, 1964)

d’Stanley Kubrick
(Recordant Sterling Hayden)
 
Producció anglesa escrita per Stanley Kubrick, Terry Southern, Peter George (basada en la novel·la de Peter George); amb música de Laurie Johnson, fotografia de Gilbert Taylor, i interpretada per Peter Sellers,   George C. Scott,   Sterling Hayden,   James Earl Jones,   Keenan Wynn,   Slim Pickens,   Peter Bull,   Tracy Reed,   Jack Creley,   Frank Berry,   Glenn Beck,   Shane Rimmer,   Paul Tamarin,   Gordon Tanner,   Robert O'Neil,   Roy Stephens.
Premis BAFTA a la millor pel·lícula , film británic i direcció artística i Cercle de Crítics de Nova York al millor director
 
Demolidora sàtira sobre la Guerra Freda i el perill atòmic. Prodigi d’imaginació visual i una obra mestra absoluta, tan angoixant com divertida.
 
Dimarts 21 de juny / 20 hores
Centre Cultural de Granollers
The General
(El maquinista de la general,  1926)

de Buster Keaton
(Recordant Buster Keaton)
 
Producció nord-americana escrita i dirigida pel mateix director, amb música de Carl Davis, Joe Hisaishi, Robert Israel, The Alloy Orchestra, fotografia de Bert Haines, J.D. Jennings , i interpretada per Buster Keaton,   Marion Mack,   Glen Cavender,   Jim Farley,   Frederick Vroom,   Charles Smith,   Frank Varnes,   Joe Keaton,   Mike Donlin,   Tom Nawm. Durada: 74 minuts.
 
Un dels millors films de tota la història del cinema. Un genial Keaton en la seva obra més treballada. Una pura meravella que diverteix i emociona, amb les aventures de Johnny Gray i els seus dos grans amors: Anabelle Lee i la locomotora, The General.
 

Més sobre...: cineclub ac granollers
Últimes Notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016



PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016